DELTA QUINTET      

    intro       ensemble       muziek       foto-audio-video       contact
   salonmuziek      klassiek       repertoire

Stacks Image 6

Onze klassieke muziek


Ons repertoire kent ook prachtige klassieke ensemble-werken en stukken met solist. Desgewenst spelen wij delen ervan als klassiek intermezzo in ons salonmuziek-programma. Ook verzorgen we kleine klassieke concertjes.


Uit classicisme en romantiek
Wij spelen licht-klassieke werkjes uit de klassieke en romantische stijlperioden.Soms zijn het bewerkingen, zoals van delen uit het "Forellenquintet" (Schubert) en van "Eine Kleine Nachtmusik" (Mozart) met verrassingen in het laatste deel.

Opera- en operette-melodiën
Bekende aria's en koorwerken, gespeeld in de bezetting van pianokwintet. Wij spelen onder meer het prachtige, romantische "Bella Figlia dell' Amore" uit de opera "Rigoletto" van Verdi, en het dramatische "Vesti la Giubba" uit de opera "I Pagliacci" van Leoncavallo.

Concerten met solo-instrumenten
Een programma is afwisselender als er ook werken met een solo-instrument worden gespeeld. Op ons repertoire staan o.m. delen uit: de "Vierjaargetijden" (Vivaldi), dubbelvioolconcert (Bach), altvioolconcert (Telemann), celloconcert (Tartini), Kol Nidrei (Bruch) en piano-concerten (Chopin, Haydn, Grieg).

Barokmuziek
Bij concerten maken we gebruik van een prachtig beschilderd spinet voor muziek uit deze stijlperiode waarmee de continuo partijen worden gespeeld. Zoals de mooie kerstconcerten van Corelli en Torelli en andere Concerti Grosso uit deze periode.

Muziek voor ceremonie
Muziek die goed past bij ceremonie of kerkelijke plechtigheden. Wij spelen pianoquintet-versies van o.m. "Cantique de Jean Racine" (Fauré) en "Abide with me" (Monk).